Even voorstellen…

Mijn naam is Ellen Hermsen. Ik ben geboren 1969 in Deventer.

Mijn interesse voor loopbaan coaching is ontstaan tijdens mijn werk in de installatie en Doe het Zelf branche, waar ik stagebegeleiding bood aan jongeren van de praktijkschool, volwassenen inwerkte en werd gevraagd voor arbeidsanalyses. Op mijn 28ste ben ik begonnen met MBO SPW en hiermee in de GGZ kwam te werken op de afdelingen spoedeisende (gesloten) hulp, verslavingszorg en AZC. Het viel mij hier op dat mensen na de behandeling zonder toekomstperspectief weer naar huis keerden. Het Project Wonen, werken en vrije tijd heb ik binnen de GGZ opgezet. In deze periode en daarna merkte ik op dat mijn benadering bij mensen een positieve ontwikkeling met zich mee bracht:

  • Vrije communicatie
  • In de samenwerking bied hulp om de klant zijn eigen leven vorm te geven
  • Gedragsverandering vindt plaats door herkennen en erkennen van patronen, familie tradities/ opvoeding,
  • Factoren herkennen die angst, kaders en waarmee de klant zichzelf is verloren doorbreken

HBO loopbaancoaching
De NCOI opleiding HBO Loopbaan-coaching ben ik daarom gaan volgen om meer te begrijpen wat coachen nu is en hoe kan ik mezelf verbeteren. Als re-integratie-/ arbeidscoach in een Vitaliteitsbedrijf, waar ik in aanraking kwam met profs op het gebied van fysieke klachten en prestatie gericht werken. Voor mij een dankbare aanvulling op Loopbaan-coaching om samen te werken met professionelen op het gebied van gedragsverandering metaal en fysiek: De mens ervaart mentale klachten en het gevolg is fysiek klachten of andersom.

Nog steeds vind ik het fijn mezelf onder de loep te nemen, mijn valkuilen te zien, te voelen en daardoor te verbeteren. De opleiding Transformatiecoach aan de NEM in Breda volg ik nu met heel veel plezier. Mijn passie is om iedereen zo goed mogelijk te helpen met het vinden van dat waar diegene gelukkig van wordt en bij diegene past. Daar word ik zelf ook het meest gelukkig van.